Istraži Dravsko blago u 24 sata – Putovanje kroz baštinu i okuse zlatnog kraja

Prijedlog 1: 

Dobrodošli u čarobni kraj Međimurja! Vaša avantura započinje u Hotelu Panorama, gdje se budite u prekrasno uređenoj sobi s neodoljivim panoramskim pogledom na jezero. Odmah nakon buđenja, oblačite se udobno jer nas čeka dan ispunjen istraživanjem i uživanjem.

Jutro:

Nakon opuštajućeg buđenja, doručak u hotelu je pravi početak dana. Spremni smo za avanturu! Odabiremo bicikl ili se odlučujemo za šetnju do centra Preloga. Tamo prvo posjećujemo baroknu ljepoticu – crkvu sv. Jakoba. Oduševit će vas četiri unutrašnje kupole i veličanstveni oltar, jedinstveni u ovom području.

Prekoputa crkve, otkrivamo Muzej Croata insulanus Grada Preloga. Unutar muzeja, izložba suvremenih umjetnika i zavičajna zbirka pružaju uvid u lokalnu povijest i kulturu, kroz predmete koji su godinama pažljivo skupljani, svjedočeći o životu lokalnog stanovništva u prošlosti.

Prijepodne (Utorak/Subota):

Ako se zateknete u gradu u utorak ili subotu prijepodne, ne propustite posjetiti lokalni “sejem” ili tržnicu. Ondje možete pronaći domaće proizvode poput svježeg voća, povrća i sireva – pravi pogled u bogatu paletu lokalnih okusa.

Popodne:

Vraćamo se u Hotel Panorama puni dojmova i krećemo autom prema Stari Dravi u Svetoj Mariji. Tamo nas čeka vesela ekipa za nezaboravan spust čamcima niz stari tok rijeke Drave, sve do Adrenalinsko-rekreacijskog centra Pozoj u Donjoj Dubravi. Nakon uzbuđenja na vodi, uživamo u druženju uz roštilj i opuštanju u prekrasnoj prirodi.

Nakon toga, krećemo prema Donjem Vidovcu i stižemo do Hotela Golf, poznatog po crnoj pivu, jedinstvenom iskustvu koje čeka ljubitelje dobrog okusa.

Večer:

Povratak u Hotel Panorama znači kraj dana uživanja. Opustite se u sauni i pripremite se za ukusnu, lagano pripremljenu večeru prije zasluženog odmora.

Prijedlog 2: 

Naš dan započinje u prelijepom ambijentu Hotela Golf, gdje se nakon doručka upućujemo na biciklističku vožnju do Svete Marije. Tamo, prvo zaustavljanje je kod čipkarica, istinskih umjetnica koje oživljavaju tradiciju ručnog čipkanja. Nakon toga, otkrivamo ljepotu crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije, mjesta mira i duhovnosti.

Po povratku u Hotel Golf, doživljavamo pravo iznenađenje – Vidovski zlatari nas vode do rijeke Drave. Ukrcavamo se u čamce i zaplovljavamo prema skrivenim sprudovima kod Donje Dubrave. Tamo postavljamo opremu za ispiranje zlata i uranjamo u priču o životu riječnih zlatara, učeći o tehnikama ispiranja zlata koje su nekad bile srž života ovog područja.

U popodnevnim satima vraćamo se u Donji Vidovec, gdje odlazimo u zavičajnu zbirku u centru Vidovca. S obogaćenim znanjem i divnim iskustvima, automobilom se upućujemo prema Prelogu. Tamo nas čeka večera u Gradskoj kavani Lovac, prilika da uživamo u lokalnim okusima i razgovoru u ugodnom ambijentu. Kruna večeri je kapljica međimurskog vina, savršen način za zaokružiti ovaj dan ispunjen avanturom i novim otkrićima.

Ovaj dan ispunjen je susretima s lokalnom kulturom, tradicijom i nezaboravnim iskustvima. Uživajte u svakom trenutku ove posebne avanture kroz Međimurje, istražujući njegovo bogatstvo i okuse koji oduzimaju dah. Sretan put!