...uzbuđenja

U ovom prekrasnom dijelu sjeverne Hrvatske, posjetitelji koji vole outdoor aktivnosti imaju priliku uživati u raznolikim sportskim mogućnostima u "divljini", posebno u području poznatom kao Amazon of Europe

Pronađi dravsko blago

U ovom prekrasnom dijelu sjeverne Hrvatske, posjetitelji koji vole outdoor aktivnosti imaju priliku uživati u raznolikim sportskim mogućnostima u “divljini”, posebno u području poznatom kao Amazon of Europe.

Ljubitelji vodenih sportova kod nas će doći u pravi mali raj! Jezero Dubrava u kombinaciji sa starim tokom Drave pružaju idealno okruženje za vodene sportove poput supanja, kajakinga, kanua, raftinga, pedalina, ali i ribolova.

Šumska područja nude predivne vizure za pješaćenje dok se uz rijeku Dravu koja je prozvana i “Europskom Amazonom” pruža mogućnost vožnje biciklom po prohodnim, ali netaknutim putevima. Osim toga, šumska područja područja su pogodna za promatranje ptica, obilježeno bogatstvom vrsta koje se mogu istraživati u svom prirodnom staništu. Za one željnije znanja i istraživanja uz rekreaciju tu su edukativne pustolovine poput poučne stazi “Vrata Pažuta” koja će vas upoznati s mnogobrojnim zanimljivostima zaštićene poplavne šume.

Zanimljivosti

Sportovi su poput čarobnih prekidača emocija - oni oslobađaju endorfine, male čarobnjake unutar nas. Ti hormoni sreće pretvaraju se u valove smijeha, radosti i zadovoljstva, čineći svaki trenutak vježbanja pravim emotivnim vrtuljkom. Nakon treninga, osjećaj je kao da se sunce probilo kroz oblake - osjećate se sretno, opušteno i prepuno pozitivne energije.

----: 

 • Korak 1

  Kada stignete na odredište, istražujte okolinu. Obratite pozornost biljni i životinjski svijet, uživajte u mirisu i zvukovima okoline.

 • Korak 2

  Dopustite si da se povežete s prirodom. Budite svjesni okoline, disanja zraka i zvukova oko sebe.

 • Korak 3

  Prije aktivnosti pročitajte informacije o flori, fauni ili povijesti područja. Obogatite svoje iskustvo. 

 • Korak 4

  Isključite zvuk na mobitelu, pokušajte se odvojiti od digitalnog svijeta i posvetiti se maksimalno trenutku provođenja aktivosti u prirodi.

 • Korak 5

  Pazite da ne ostavljate otpad za sobom. Ovisno o aktivnosti pripazite na sigurnost i da imate sve potrebno za boravak u prirodi.

----: