Gastronomija
Okusi Donjeg Međimurja na tanjuru: tradicionalne delicije poput Međimurskog tanjura, juha i slastice kao što je zlevanka čekaju da ih otkrijete
Obogati se Dravskim blagom
Međimurski tanjur
Savršeno predjelo za istinske sladokusce. Ovaj tanjur nudi izbor mesa 'z tiblice, sireva s vrhnjem, namaza od čvaraka, kosane masti te međimurskih kravljih i kozjih sireva. Idealno za upoznavanje s bogatstvom okusa Međimurja.

Međimurska juha
Za hladnije dane, ova juha pruža toplinu i okuse tradicije. Pripremljena na tradicionalni način, obogaćena je slatkim vrhnjem, suhim mesom i prepečenim kruhom - prava poslastica za nepca i dušu.
Trganci
Popularni valjušci ili njoki od tijesta, obilno zaliveni mješavinom vrhnja i ulja, te posipani komadićima zapečenog domaćeg špeka. Ovo jelo oduševljava svakog ljubitelja tradicionalne kuhinje.
Odresci s umakom od gljiva
Kombinacija purećeg ili svinjskog odreska prelivenog bogatim umakom od gljiva, poslužena uz domaće priloge poput hajdinske ili heljdine kaše. Ovo jelo jamči spoj izvrsnih okusa i kvalitetnih sastojaka.

Međimurska hladna plata
Ova plata nudi bogatstvo okusa u obliku goveđih jezika, mesa iz tiblice, domaće kobasice, trapista i slanine. Savršen izbor za istinske ljubitelje tradicionalnih okusa.
Međimurski rižoto
Ukusni rižoto koji obuhvaća rižu, meso s tiblice ili buncek, bijelo vino, špek, pancetu i ricottu. Ovo jelo predstavlja spoj bogatih sastojaka i okusa koji će očarati vaše nepce.
Zlevanka
Obična ili kukuruzna, zove se zlevanka jer se početna smjesa izlijeva u posudu za pečenje.
Potrebno:
- 3 jaja
- 100 g šećera
- 1 vrećica vanilin šećera
- 140 g glatkog brašna
- 200 ml jogurta
- 100 ml mlijeka
- 180 g kiselog vrhnja za premaz zlevanke prije pečenja + 5-6 žlica suncokretovog ulja
- nekoliko žlica kristal šećera za posipanje zlevanke nakon pečenja
Priprema:
- Miksati jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati potom jogurt i mlijeko.
- Tada postepeno umutiti i brašno.
- Zlevanka se izlijeva u lim za pečenje koji prethodno treba namastiti i pobrašniti.
- Peći zlevanku u pećnici zagrijanoj na 180*C 20-25 minuta.
Pečenu zlevanku posipati kristal šećerom i poslužiti.

Kukuruzni žganci
Tradicionalno jelo koje se poslužuje s kosanom masti, maslacem ili vrhnjem. Ova jednostavna, ali ukusna poslastica često osvaja srca onih koji traže autentičan okus Međimurja.

Prežgana juha s jajima na međimurski način
Ovaj kulinarski dragulj uključuje prežganu juhu obogaćenu jajima na međimurski način. Kombinacija tradicionalnih tehnika pripreme oduševit će vaše nepce.
Pretepena međimurska juha sa suhim mesom (krem juha)
Krem juha koja spaja suho meso s pretepenom juhom na način specifičan za Međimurje. Ovo je jelo koje će vas zagrijati i oduševiti svojom jedinstvenom aromom.
Svinjski medaljoni na međimurski
Svinjski file obogaćen umakom od vrhnja, donoseći spoj nježnosti mesa i bogatstva okusa ovog kraja.

Domaći trganci
Ovaj tradicionalni specijalitet nudi valjuške od tijesta s jedinstvenim okusom koji će vas podsjetiti na autentičnu međimursku kuhinju.
Gibanica sa sirom ili jabukama
Uživajte u sočnoj gibanici s izborom sira ili jabuka, pružajući vam slatki završetak obroka.