Amazon of Europe

Bicikliraj duž beskonačnih poplavnih nizina i šuma te upoznaj prekrasni prirodni i kulturni krajolik svih pet zemalja gdje priroda ne poznaje granice

Obogati se Dravskim blagom 
Međunarodna Biciklistička staza Europska Amazona (Amazon of Europe Bike Trail), duga preko 1,250 kilometara, prati riječni krajolik Mure, Drave i Dunava te pruža jedinstvenu priliku za aktivan odmor. Biciklistička staza vodi te s obje strane rijeka – Sjevernom i Južnom stazom.

Bicikliraj duž beskonačnih poplavnih nizina i šuma te upoznaj prekrasni prirodni i kulturni krajolik svih pet zemalja gdje priroda ne poznaje granice. Pronađi informacije o ruti: https://aoebiketrail.com/hr/home-hr/. U kontekstu Preloga i okolnih područja, “Amazon of Europe” predstavlja izuzetnu prirodnu raznolikost, šume, rijeke i jezera koja obiluju biološkim bogatstvom. Ovo područje, svojom bujnom prirodom i raznovrsnim ekosustavima, privlači ljubitelje prirode, istraživače i turiste koji traže jedinstvena iskustva u skladu s prirodom. Kako bi se doživjela ta titula Europske Amazone, istraživanje biciklističkim stazama omogućuje posjetitejlima da iskuse raznolikost krajolika, floru i faunu, te da se povežu s prirodnim ljepotama ovog područja, što ga čini privlačnim odredištem za ljubitelje aktivnog odmora u prirodi.